Autor Wątek: V Piknik Historyczny - Dubica 2015  (Przeczytany 5678 razy)

Oli2i

• Administrator
  • Aktywny użytkownik
  • 2904013140201201A
V Piknik Historyczny - Dubica 2015
« dnia: Maj 23, 2015, 18:28:01 »
Data: 23.08.2015r.
Miejsce:  Szkoła Podstawowa w Dubicy
Godzina: 15:00/07.15
Organizator: Władze Wisznic

Dodatkowe informacje: http://www.druga-wojna.pl/
Impreza na którą dostaliśmy zaproszenie podczas Święta Żołnierzy Wyklętych, kiedyś mieliśmy jechać ale nie było ludzi. Impreza zapowiada się fajnie w naszej kwestii należy zorganizowanie stoiska oraz pokazu/inscenizacji. Co do samego pokazu koszty paliwa jak i pirotechniki zostają zwrócone! Obecność obowiązkowa, być może impreza będzie 2 dniowa kwestia dogadania się z Szajenem bo wspólnie organizujemy. Czasu daleko ale warto już powoli ćwiczyć sceno aby każdy wiedział co i jak! i popisać się 8)

Plan działania:
07.15 wyjazd z Parczewa
- jedziemy do mojej pracy, robimy podmiankę bierzemy Pro, jedziemy do Eryka.
08.00-09.00 docieramy na miejsce
- rozstawiamy się, ostro ćwiczymy scenografię i ewentualnie pomagamy tam.
12.00 Reklamujemy
- ostania reklama imprezy czyli rozdawanie ulotek, prawdopodobnie aby urozmaicić imprezę będziemy w różnych mundurach na ten czas
15.00 oficjalne rozpoczęcie aż do zmierzchu (jak się ściemnia to zazwyczaj kończy się impreza)

Pamiętajcie full szpej + naładowane PMR i czarne kominiarki 1 otworowe dodatkowo brać menażki na jedzenie lub coś aby nałożyć.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2015, 18:56:26 wysłana przez Oli2i »

Lewy

• Administrator
  • Nowy użytkownik
  • Radiooperator
Odp: V Piknik Historyczny - Dubica 2015
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 24, 2015, 13:09:50 »
Jaki jest sens robić imprezę obowiązkową skoro i tak nie będzie wszystkich  ??? ?
<=2904013220401407A=>

jeery

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 24, 2015, 20:57:22 »
Jaki jest sens robić imprezę obowiązkową skoro i tak nie będzie wszystkich  ??? ?

Z takim nastawienie to ty nawet niedzielnej strzelanki nie zrobisz.

Lewy

• Administrator
  • Nowy użytkownik
  • Radiooperator
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 25, 2015, 13:48:18 »
No tak tylko to nie jest szkoła ani praca :D tutaj jestem bo chcę, a nie bo muszę :) I w momencie kiedy ktoś doda posta że go nie będzie to tak na prawdę nie mamy nic do gadania że "spotkanie obowiązkowe" trzeba takie rzeczy uszanować bo rodzina czy inne prywatne sprawy czasami przewyższają hobby tak że no ja osobiście nie widzę sensu pisania dwóch słów takich jak spotkanie obowiązkowe :P

Tak czy owak wystawa klasyczna okej, pokaz jakiś coś w stylu tego co ma być na dniach dziecka mimo że nie wypali bo nie mamy kiedy przećwiczyć ? No i co później jakieś pićko w namiocikach czy może potem gdzieś indziej się rozbijemy :D?
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2015, 13:51:09 wysłana przez Lewy »
<=2904013220401407A=>

Oli2i

• Administrator
  • Aktywny użytkownik
  • 2904013140201201A
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 26, 2015, 19:43:47 »
W odpowiedzi posłużę się regulaminami.

No tak tylko to nie jest szkoła ani praca :D tutaj jestem bo chcę, a nie bo muszę :)
Co do "chcę, a nie muszę"
Rozdział III
Członkowie, ich prawa i obowiązki
§ 9
Członkostwo w Stowarzyszeniu jest dobrowolne.

Jeżeli Prezes w odpowiednim terminie informuje członków zwyczajnych że jest to impreza obowiązkowa to czasu mamy dużo aby zaplanować wszystko. Pisząc "obowiązkowa" czyt. jako realizacja celów Stowarzyszenia i to jest waszym obowiązkiem.
Rozdział III
Członkowie, ich prawa i obowiązki

§ 12
2. Członek zwyczajny ma obowiązek do:
- Aktywnego uczestnictwa w pracach, szkoleniach i realizacji celów Stowarzyszenia.
- Przestrzegania statutu, regulaminów i uchwał Władz Stowarzyszenia.
- Przestrzegania zasad etycznych i moralnych.
- Terminowego regulowania świadczeń w tym składek członkowskich obowiązujących w Stowarzyszeniu.
- Przestrzegania zasad i regulaminów dotyczących Stowarzyszenia.
I tutaj mam wasze podpisy że jesteście świadomi i znacie regulaminy.

A co do Stowarzyszenia jako praca zarobione pieniądze idą na realizację zadań statutowych.
Rozdział I
Postanowienie ogólne
§ 4
1. Stowarzyszenie jest organizacją o celach nie zarobkowych a wszelkie uzyskane w trakcie działalności dochody przeznaczone są na realizację zadań statutowych.
2. Stowarzyszenie opiera swoją działalność na aktywności społecznej swoich członków. Do realizacji zadań statutowych Stowarzyszenie może zatrudnić pracowników.

Tak że nasze Stowarzyszenie jest ORGANIZACJĄ!!!! jeżeli jest napisane obowiązkowe to obowiązkowe.
Rozumiem sytuacje rodzinne, no ale kiedy robimy coś poważnego a ktoś ma obiadzik u dziadków to proszę waaaas! Co do wypowiedzi Lewego a Stowarzyszenia sami wiemy jak to u nas wygląda, teraz jest lepiej trochę coś się dzieje ale kuleje jest to moja wina bo sam nie wiem jak to prowadzić aby to było OK. Jesteśmy młodzi wiele rzeczy nie rozumiemy jeszcze.
Noooo i co do DD to pewnie nie wypali mało czasu, ewentualnie w piątek można coś na szybko zorganizować.

To co napisałem to tak rozjaśniając i bezstronnie. Nooo co do wystawy klasyk + dobrze płatna strzelnica no i piwak później :D zresztą się zobaczy co i jak. Naszym zadaniem jest zorganizowanie efektownego pokazu z użyciem pirotechniki, ma być głośno i dużo wybuchów wszystko za free bo kasę na dojazd i petardy oddają, my mamy tylko to zorganizować :D

Lewy

• Administrator
  • Nowy użytkownik
  • Radiooperator
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 28, 2015, 17:35:18 »
Dobra Olaf, ale co jak dasz spotkanie obowiązkowe, a członkowi x umrze ktoś z rodziny dzień przed spotkaniem, albo Pawłowi wyskoczy komunia święta. Nic na to nie poradzisz niestety :P. Dlatego nic Ci to nie da że Ty napiszesz spotkanie obowiązkowe. PS: Nigdzie nie wyczytałem informacji odnośnie brania udziału w imprezach obowiązkowych bo "Pisząc "obowiązkowa" czyt. jako realizacja celów Stowarzyszenia i to jest waszym obowiązkiem." nie możesz tak mówić bo to jest nieprawidłowa interpretacja regulaminu stowarzyszenia i w ten sposób go łamiesz :P. Ale tak czy owak tak to wiemy jak jest przecież :P nie liczyłem że tak usilnie będziesz argumentował to cytatami :P i taki troche offtop się zrobił ale luzik.

Robimy jakąś listę ?
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2015, 17:41:28 wysłana przez Lewy »
<=2904013220401407A=>

Oli2i

• Administrator
  • Aktywny użytkownik
  • 2904013140201201A
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 28, 2015, 17:38:45 »
To są cele Stowarzyszenia. Mówi się trudno nie będzie go.... a zasady są nie przeskoczysz oczywiście tutaj już jest element społeczny czyli współczucie. Mieliśmy już rekruta który miał ciągle coś :D i wiemy o kogo chodzi :D

Oli2i

• Administrator
  • Aktywny użytkownik
  • 2904013140201201A
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 15, 2015, 17:43:08 »
Jeżeli mnie nie będzie a na dzień dzisiejszy prawdopodobnie tak będzie Jeery jest za wszystko odpowiedzialny i dowodzi !!!!

Lewy

• Administrator
  • Nowy użytkownik
  • Radiooperator
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 20, 2015, 18:42:42 »
<=2904013220401407A=>

Oli2i

• Administrator
  • Aktywny użytkownik
  • 2904013140201201A
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 21, 2015, 12:35:46 »
Zgadza się najwyżej mnie wyjebią z roboty :D wszystko załatwiłem sobie. Dziś napiszę plan działania w pracy

Lewy

• Administrator
  • Nowy użytkownik
  • Radiooperator
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 21, 2015, 15:23:18 »
Kiedy wyjazd jest i kto ma transport ? Nie wiem też czy nie będę musiał zostać w sobote w Parczewie, a jak bedę musiał to nie mam transportu w niedzielę :(
<=2904013220401407A=>

Oli2i

• Administrator
  • Aktywny użytkownik
  • 2904013140201201A
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 21, 2015, 18:43:19 »
Już piszę harmonogram imprezy mniej więcej. W sobotę lewy masz wolne zaczynamy w niedzielę od samego rana tak że spoko. Ja zabrać mogę w 1 str i ewentulanie do Rudna z rudna musicie po kogoś dzwonić już :/

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
curse-of-tiger magicbears patologiczni zielone-wzgorze skarpetkacrraft